Mes dalyvaujame! Prasideda projektas „Skaitmeniniame pasaulyje – pilietiškai ir su šviesa“

Adem AY Unsplash nuotrauka
Adem AY Unsplash nuotrauka

Lietuvoje prasideda projektas „Skaitmeniniame pasaulyje – pilietiškai ir su šviesa“, kuriame dalyvauja ir viena mūsų mokyklos dešimtokų klasė. Apie šį projektą šiandien praneša portalas LRT.LT Jei skaitote šį tekstą, jūs – skaitmeninis pilietis. Kuo šis statusas ypatingas?
Esame tarp pusantro šimto Lietuvos moksleivių, kurie šiais mokslo metais mūsų ir dar penkiose Lietuvos mokyklose leisis į gylį skaitmeninio pilietiškumo ugdymo temoje – sieks suprasti, kuo ypatingas skaitmeninis identitetas, kaip medijų raštingumas mane saugo, kur brėžti ribą tarp žodžio laisvės ir neapykantos kalbos internete, kaip išvengti probleminio interneto naudojimo ir auginti kritinį mąstymą.
Mokymai vyks unikaliu būdu sujungiant žinias auginantį skaitmeninio pilietiškumo turinį su kūno, judesio praktikomis. Naujų žinių moksleiviai semsis gilindamiesi į temas per realų, fizinį kontaktą, judesį ir žaidimą, bendrystės suvokimą, keliaujant nuo aš-kitas-mes ir prieinant prie to, kas visuomeniška, skaitmeniška, pilietiška.
Projektą įgyvendina Skaitmeninės etikos centras drauge su partneriais – LRT, projektą finansuoja – Britų taryba Lietuvoje.