Vilniaus senamiestyje pasislėpusioje kepyklėlėje „Vilniaus meduolis“ 10a klasės mokiniai mokėsi kepti meduolius – gal kalėdinėms dovanėlėms tiks, o gal tai bus verslaus gyvenimo pradžia? Kas žino. Tačiau viena tikrai aišku – užsiėmimas buvo labai smagus, labai saldus ir dar edukuojantis! Ar žinote, kodėl kareiviai, eidami į karą, su savimi pasiimdavo meduolį? Kodėl meduoliais prekiaudavo vaistinėse? Kodėl į meduolius dedami prieskoniai? Ką jaunuolis prieš 100 metų dovanodavo merginai norėdamas pasakyti, kad nori didelės šeimos? Sužinoję atsakymus į šiuos klausimus, mokiniai ėmėsi svarbiausio darbo – kurti savo meduolius: minkė ir kočiojo tešlą, pjaustė įvairių formų meduoliukus, puošė ir margino juos taip, kaip tik norėjo ir mokėjo! O iškeptus skanumynus užsiėmimo pabaigoje gražiai susipakavo ir iškeliavo namo su dovanėlėmis mylimiems tėveliams arba seneliams. Beje, ar žinote, kad šie meduoliai ne paprasti – jie kepami pagal senuosius Vilniaus krašto receptus, kuriems jau ne viena dešimtis metų suėjo. Tokiais meduoliais prekiaudavo dar senosiose Vilniaus Kaziuko mugėse prieš šimtą ir daugiau metų!